SOB Neerpelt 2017

May 25 2017

Dinsdag 6 september 2016 — Lommel – Vandaag kondigde de organisatie van Special Olympics Belgium de locatie van de 35ste Special Olympics Nationale Spelen aan. Na La Louvière in 2016 is in 2017 Lommel aan de beurt. “In samenwerking met de Stad Lommel - de Burgemeester van Lommel, de heer Peter Vanvelthoven, mevrouw Jasmine Van Grieken, Schepen van Sport – de provincie Limburg, Gedeputeerde Frank Smeets is Special Olympics Belgium verheugd de 35ste editie van de Special Olympics Nationale Spelen aan te kondigen.

De Spelen zullen plaatsvinden gedurende het Hemelvaartweekend van woensdag 24 mei tot en met zaterdag 27 mei 2017. 3 400 atleten en 1 200 coaches, komende uit meer dan 300 clubs verspreid over heel België, zullen aan dit multi-sportevenement deelnemen, één van de grootste in België. De atleten zullen er schitteren, elk volgens zijn of haar capaciteiten, in een van de 19 sporten en aangepaste disciplines.

Dit evenement brengt om en bij 10 000 personen samen en dankt zijn welslagen voor een groot deel aan de doeltreffende medewerking van ruim 1800 vrijwilligers per dag. Uit alle hoeken van het land komen ze toe om de organisatie in goede banen te leiden.

Bovendien zal er een Olympisch dorp, een familieonthaal en een VIP- en personthaal voorzien zijn. Daarnaast is er huisvesting voor 1 600 atleten, coaches, scheidsrechters en vrijwilligers, een shuttledienst voor de deelnemers en het publiek en een cateringdienst die instaat voor 4 500 warme maaltijden en 15 000 lunchpakketten!

Dit evenement voor atleten met een verstandelijke beperking is telkens een unieke en grootse sportontmoeting die jaarlijks wordt georganiseerd door Special Olympics Belgium, en dat afwisselend in Vlaanderen en Wallonië, en om de 5 jaar in Brussel. “De Stad Lommel is bijzonder fier om de Special Olympics Nationale Spelen 2017 te mogen ontvangen. We stellen onze sportinfrastructuur en onze kennis graag ter beschikking en zullen de atleten en hun supporters warm ontvangen.”, zegt Burgemeester Peter Vanvelthoven.

In 2014 streken hier ook de Europese Special Olympics Zomerspelen neer”, zegt Schepen van Sport Jasmine Van Grieken. “Lommel was gaststad voor een delegatie atleten, en ook de wielerwedstrijden vonden hier plaats. Een unieke ervaring voor de vele vrijwilligers die de handen mee uit de mouwen staken én voor de supporters. Special Olympics brengt sport binnen het bereik van iedereen met een verstandelijke handicap. Het is een genot om te zien hoe zij sportplezier ervaren en hoe hun zelfvertrouwen groeit, niet enkel op het veld, maar ook ernaast.

Samen met Lommel wil ook de Provincie Limburg zich engageren en wordt de infrastructuur van het provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt ter beschikking gesteld. Deze Special Olympics Spelen kaderen perfect in de verdere uitbouw van Dommelhof tot uniek G-sportcentrum.”, vertelt Frank Smeets, gedeputeerde van de provincie Limburg. “In het verblijfsgebouw zullen meer dan 100 G-atleten worden gehuisvest. Met zijn unieke locatie en uitrusting zal het ganse domein hier een belangrijke bijdrage leveren in de sportbeleving van deze G-atleten.”

In de aanloop van deze Spelen zullen er in het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt op 29 maart 2017 regionale activiteiten worden georganiseerd. De ideale gelegenheid voor alle mensen met een verstandelijke beperking om de verschillende sportdisciplines te komen ontdekken! Special Olympics Belgium wil door de organisatie van deze regionale ontmoetingen een groter publiek aanspreken en hun doelstelling bereiken om tegen 2020 maar liefst 20 000 atleten aan het sporten te krijgen.

Om die doelstelling te behalen rekent Special Olympics Belgium op de steun van vele vrijwilligers en ondernemingen. “Voka – Kamer van Koophandel Limburg, de Lommelse Ondernemersclub LOC en Focus Noord zetten samen met andere partners met veel plezier hun schouders onder deze Special Olympics Nationale Spelen. We moedigen via een campagne en op verschillende events de duizenden ondernemers in ons netwerk aan om een gift te schenken voor de organisatie.”, aldus Theo Slegers, voorzitter van LOC en Focus Noord en Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

Gelieve uw aanvragen om een atleet of een manager van Special Olympics Belgium te interviewen, te richten aan:

Wavemakers PR & Communications, Elke De Mayer, elke@wavemakers.eu,  +32 (0)485 75 28 66

Over Special Olympics
Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten Koning Filip en Koningin Mathilde.

Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch en Interfederaal Olympisch Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.special-olympics.be ofwww.facebook.com/SpecialOlympics.be