Persconferentie 02/09/2016

Etienne Montyne

KIWANIS GENT ARTEVELDE PAKT UIT

02 September 2016.

Kiwanis Gent Artevelde organiseert, onder leiding van haar  PR-commissiedirecteur Luc Joos, een persconferentie en stelt de sociale werking van onze serviceclub in de kijker.  Deze ontmoeting heeft plaats in Salons ’t Groenhof te Melle en is bijzonder zorgvuldig voorbereid door de leden van de PR-commissie.

Bedoeling van dit gebeuren is de sociale acties van de club in de belangstelling te brengen van het grote publiek.

De zinvolle inspanningen die geleverd worden door de leden van onze club mogen ook wel eens onder de aandacht gebracht worden van de gemeenschap waar wij allen deel van uitmaken en waar bepaalde segmenten nog steeds ondersteuning vereisen.

Kiwanis Gent Artevelde heeft tijdens het werkjaar 2015-16 een bedrag vrijgemaakt van 62.000,-- € dat naar verschillende “goede doelen” werd doorgeschoven.  Dit is niet niks !

Deze gelden worden verdiend door allerlei evenementen die door de ‘feestcommissie’ van de club worden georganiseerd en die dan door de ‘sociale commissie’ mogen worden aangewend.

De ondersteuning van de diverse projecten kan worden onderverdeeld in vijf domeinen:

-       Zieken en strijd tegen kanker, tetanus, spina bifida en ALS. Hierin werden gesteund : Kinderkankerfonds project Koester – Eliminate project Kiwanis International – Kom op tegen Kanker (de 1000 km van Team Johan) – Vereniging voor Spina Bifida – De Örtler mountain Challence (vzw Hart voor A.L.S.)

-       Kinderen hier en elders : Kiwanispoppen – Kiwanis school Kinshasa – Don Boscoproject in Lubumbashi – Music Fund Europe – Mercyships.

-       De vierde wereld hier : De Sloep-Onze Thuis – Voetbal in de stad (KAA Gent)

-       Kansen aan de jeugd hier : Begeleidingstehuis Sint-Jan Baptist – Baby Nest vzw – Bulo en Buso Sint Jozef – vzw De Totem – Patrache Foundation

-       Jeugdige G-sporters : special Olympics Belgium – G-Voetbal Cercle Melle – Wegwedstrijd G-Wielrennen Melle – G-Zwemmers van de Kon. Gentse Zwemclub

De opsomming van alle projecten afzonderlijk zou ons te ver leiden, maar toch werden tijdens deze persconferentie een paar belangrijke getuigenissen naar voor gebracht over vier projecten die reeds jaren lang door Kiwanis Gent Artevelde worden gesteund.

Zo kwamen aan het woord Prof. Dr. Yves Benoit, stichter van het Kinderkankerfonds die tevens één van de ouders meebracht van een meisje dat door KKF begeleid werd.

Ons eminent lid Wim De Jonge sprak over Kiwanis ‘Eliminate’ project en onze bijdrage daartoe.

Dhr. Arnold De Vijlder, stichter en bezieler van het project De Sloep-Onze Thuis, dankte de leden van onze club voor zowel de financiële- als fysieke steun en last but not least kwam Dhr. Jan De Dobbeleer, lid van Kiwanis Ronse en nationaal verantwoordelijke voor het Kiwanispop-project, het opzet van dit project toelichten.

Een interessante meeting die verwondering en waardering opwekte bij de aanwezigen.

Het was een openbaring voor alle deelnemers die een duidelijk overzicht kregen van wat zich achter de schermen van de verschillende projecten afspeelt.

Een dankwoord waard tegenover de leden van Kiwanis Gent Artevelde die zoveel inspanningen leveren en bijdragen om het leed in deze wereld te verzachten.  Proficiat !