Onderscheiding voor Frans Van Langenhove

Apr 15 2011

15.04.2011 – Ons eminent lid Frans Van Langenhove wordt gehuldigd als “verdienstelijk Kiwaniër” voor zijn jarenlange inzet t.v.v. de actie Kinderkankerfonds welke door hem werd op gang gebracht.

Beste Kiwanisvrienden,

Ik mag hier vanavond het woord nemen in naam van de voorzitter van Kiwanis Gent Artevelde, die op dit ogenblik in het buitenland verblijft.

Vanavond wordt een bijzonderlid van onze vlub gehuldigd als “Verdienstelijk Kiwaniër”.

Frans Van Langenhove is sinds 1986 lid van Kiwanis Gent Artevelde en heeft vele functies bekleed en taken vervuld.  Als een rode draad door zijn Kiwanisleven loopt een mateloze inzet voor de kerstactie ten voordele van de afdeling Kinderkanker van het Universitair Ziekenhuis Gent.  Frans is erin gesleegd 20 opeenvolgende jaren een actie op touw te zetten waarbij gemiddeld 10.000,-- € per jaar aan de VZW Koester werd overgemaakt.

In 2010 werd voor de 20° editie een cheque van 26.000,--€ overhandigd in aanwezigheid van vele prominenten in de aula van de Universiteit Gent.

Achter Frans stond steeds een sterke club waarvan nagenoeg alle leden tijdens de kerstperiode actief meewerkten.  Vele Gentse dekenijen steunden de actie en werden door Frans hiervoor gemotiveerd.

De voorzitter en alle leden van Gent Artevelde danken de Gouverneur, de Lt Gv en de Raad van Bestuur van het district voor deze eervolle onderscheiding die aan één van onze eminente leden wordt toegekend.

Aan Frans herhalen wij onze gelukwensen en wij vragen hem om samen met de jongere leden van de club deze prachtige actie verder te zetten !  Proficiat Frans en blijf nog vele bij ons !

Roeselare, 15 april 2011

Luc Joos